Sign my
GuestBook

SHM 26

Murphy

De wet van Murphy zegt

Als er iets mis kan gaan zal dat vervelendst denkbare moment gebeuren

Na al het werk aan de samenbouw van de lok was ik eindelijk klaar om het messing eens goed te schrobben en het klaar te maken voor een verfbeurt. Toen sloeg Murphy toe. Het model kaakte in mijn trui toen ik er onnadenkend over heen reikte, hij viel van d tafel en stuiterde op de vloer. Ik zei niets, om te voorkomen dat ik dingen zou zeggen waar ik spijt van zou hebben. Ik raapte hem op en bekkek hem eens goed.

Hij was op zijn rechterachterhoek gevallen. Het machinistenhuis was ingedrukt, de rechterwand was naar buiten gedrukt en de achterwand, minder goed te zien op de foto, naar voren. Ondanks de spanning was de soldeerverbinding niet verbroken! De buffer verkeerde in een erbarmelijke staat.

 

Door de spanning die ontstond doordat het machinistenhuis naar voren bewoog, was de gelijmde verbinding tussen de rookkast en het rookkastzadel los gekomen.

No twee kijkjes op de buffer

 

Al met al was de schade beperkt. Niets wat niet te herstellen was. Ik had er ruim twee uur voor nodig om alles in normale staat terug te brengen, maar zoals altijd, dingen worden er door dit soort ongelukken nooit beter op. Het beste wat je kunt doen is zorgen dat er geen sporen achterblijven.