Sign my
GuestBook

NS 7000

Introductie - serie 7000

Van een handvol projectpagina's naar een gids voor beginners in kitbouwen

Maart 2021

Toen ik de aan DJH NS 7000 kit begon, in 2004, kwam het niet bij me op om hier ooit over te publiceren. Er zijn van de vroege stadia van de bouw dus ook geen foto's. Halverwege het project kocht ik mijn eerste digitale camera en ik begon foto's te maken. Een collega-bouwer nodigde me uit om wat plaatjes en tekst te plaatsen op een bezoekershoek van zijn website. Dat wekte op zijn beurt weer de interesse om zelf eens een website te maken. Enkele jaren later verdween de website van de collega-bouwer van het internet en ik bleef achter met een maar matig gedocumenteerde bouw. Het beetje dat ik had was niet meer volgens mijn normen qua lay-out, diepgang, onderverdeling e.d. van mijn huidige website en omdat de NS 7000 aangeprezen wordt als een beginnersmodel was ik daar wel ontevreden over.

In het begin van 2021 stuitte ik op een verzameling foto's van het NS 7000 project in mijn digitale archief. Ik besloot dat het tijd was om mijn NS 7000 pagina's eens op te frissen. Ik heb veel geleerd sinds de bouw van deze kit dus ik heb geprobeerd die lessen in de nieuwe opzet te verwerken. Het is nu hoop ik een echte gids voor beginners geworden.

Aan het slot treft u ook een lijst van aanbevolen bronnen aan.

 

Veel plezier met lezen!

 

Opmerking: Als u per sé wil kunt u de oude versie van mijn NS 7005 project site nog steeds bezoeken.

 

Feedback, commentaar en verzoeken tot aanvulling worden enorm op prijs gesteld.

U kunt me bereiken via mijn Gastenboek of via

 

Het project

Toen ik terugkeerde in de modelbouwhobby in mijn veertigers begon ik te werken aan het vervullen van mijn jeugddroom: het bouwen van mijn eigne locomotiefmodellen en in het bijzonder die van de LTM 51 Garratt. Ik kreeg een DJH NS 7000-kit van mijn vrouw voor mijn verjaardag als een kit voor beginners.

Klaarblijkelijk een fabrieksfoto van Hohenzollern 1902.

Status van het project

12 juli 2008

Het project is voltooid