Sign my
GuestBook

NS 6000

Introductie - serie 6000

De handleiding van DJH is best wel goed. Hij is niet bijzonder gedetailleerd maar zeker beter dan de handvol tekeningen die je bij oudere kits aantreft.

Ik heb de handleiding herzien om aan te sluiten bij mijn behoeften. De oorspronkelijke handleiding zoals die door DJH is geleverd is geschreven as één doorlopende stroom tekst, pagina na pagina met de tekeningen op andere plaatsen dan de tekst. Het voortdurende terugzoeken waar ik gebleven was in deze tekstsoep maakte me horendol toen ik een andere kit bouwde. Ik heb het document gescand en met OCR (deels) omgezet in bewerkbare tekst. Ik heb instructie voor instructie gelezen hoe de kit gebouwd moet worden.

 

  • Ik heb elke instructie een nieuwe regel gegeven en voorzien van een volgnu mmer. Zo kan ik gemakkelijk mijn voortgang bijhouden.
  • Lastige instructies heb ik rood gemarkeerd zoals omgekeerde instructies: "Voor het monteren van onderdeel xx eerst twee gaten boren". Raad eens wat mij gebeurt…
  • Ik heb het toepasselijke diagram boven aan elke pagina geplaatst zodat het altijd in het zicht is zonder te hoven bladeren.
  • Ik heb de tekst van DJH niet aangepast tenzij absoluut noodzakelijk (klaarblijkelijke fouten).
  • Ik heb geen rekening gehouden met het verven van het model. In het algemeen zult u het onderstel willen spuiten na voltooiing van alle bouwactiviteiten maar voor de definitieve montage van de wielen en het drijfwerk. Ook zult u van de bovenbouw de blanke pijpen en messing delen weg willen laten tot na het spuiten. U vindt dit verder beschreven op deze project pagina's.

Het resultaat is voor u beschikbaar in PDF